Likérka - produkty

Destiláty Obsah alkoholu [%] Objem [l] Cena [Kč]
Velkopolomská SLIVOVICE PRAVÁ 45 0,5 230,-
Velkopolomský JABLEČNÝ DESTILÁT PRAVÝ 50 1,0 340,-
Velkopolomská VÍNOVICE PRAVÁ 45 0,5 210,-
Velkopolomská TŘEŠŇOVICE PRAVÁ 45 0,5 210,-
LÍH KONZUMNÍ 80 0,5 290,-
LÍH KONZUMNÍ 80 1,0 560,-

 

Likéry Obsah alkoholu [%] Objem [l] Cena [Kč]
Velkopolomský TUZEMÁČEK 37,5 1,0 230,-
Velkopolomská VODKA 37,5 1,0 215,-
ZELENÁ 19 1,0 180,-
GRIOTTE 20 1,0 210,-
GRIOTTE 20 0,5 110,-
Cimrmanova bylinná 35 0,5 190,-

 


Destiláty
(Slivovice, Třešňovice, Vínovice, Jablečný destilát...)

Likéry
(rum, vodka, zelená, hořká, bylinná, Napoleon, griotka, lázeňský...)

Víte co vlastně pijete? Opravdu vyměníte kvalitu za nízkou cenu?! Přečtěte si více o pravém ovocném destilátu...

Co je pravý ovocný destilát

Pravý ovocný destilát je alkoholický nápoj, kdy líh v něm obsažený pochází pouze z ovocného kvasu. Nejznámějším pravým ovocným destilátem je slivovice, která se vyrábí ze švestek, ale z každého ovoce se dá vyrobit destilát, tedy čirý alkoholický nápoj.

Kupujete-li si v obchodě například slivovice - pozor! Pečlivě si přečtěte etiketu! Nezaměňte pravý ovocný destilát s destilátem řezaným, což znamená, že v tomto alkoholickém nápoji je pravého ovocného destilátu jen určitý podíl a zbytek je rafinovaný líh! Je-li na etiketě uvedeno, že v lahvi je ostatní lihovina, potom je dosaženo chuti destilátu pouze chemickou cestou - tj. aromaty a barviva!

Jak se pravý ovocný destilát vyrábí

Výroba destilátu je složitý a dlouhý proces, který začíná sklizní ovoce a jeho tříděním. Pouze zcela zralé, zdravé a čisté ovoce může být použito jako základ pro ovocný destilát.

Z ovoce se poté připraví ovocná drť, která se dopraví do uzavřených nerezových tanků. Toto stádium výroby se nazývá kvašení a za nepřístupu vzduchu zde kvas zraje. Proces kvašení v žádném případě neurychlujeme, protože jen přírodně prokvašené ovoce dává vzniknout nejlepším destilátům.

Samotná výroba destilátu se nazývá destilace. Provádíme ji na tříkomorové destilační koloně, kdy se z kvasu jediným procesem získává 3x destilovaná ovocná pálenka s typickou vůní a jemnou chutí. Takto vypálený destilát může dosahovat lihovitosti i kolem 60% a proto se ředí speciálně upravenou vodou na konečných 50% obj.

Je cena pravých ovocných destilátů vysoká?

Pokud se Vám cena destilátů vysoká, jsou Vám určeny ještě následující řádky.