Likérka - produkty
Destiláty | Obsah alkoholu [%] | Objem [l] | Cena [Kč] |
---|---|---|---|
Velkopolomská SLIVOVICE PRAVÁ | 45 | 0,5 | 240,- |
Velkopolomský JABLEČNÝ DESTILÁT PRAVÝ | 50 | 1,0 | 390,- |
Velkopolomská VÍNOVICE PRAVÁ | 45 | 0,5 | 240,- |
Velkopolomská TŘEŠŇOVICE (vyprodáno) | 45 | 0,5 | -,- |
LÍH KONZUMNÍ | 80 | 0,5 | 290,- |
LÍH KONZUMNÍ (dočasně vyprodáno) | 80 | 1,0 | -,- |
Likéry | Obsah alkoholu [%] | Objem [l] | Cena [Kč] |
---|---|---|---|
Velkopolomský TUZEMÁČEK | 37,5 | 1,0 | 250,- |
Velkopolomská VODKA | 37,5 | 1,0 | 250,- |
ZELENÁ | 19 | 1,0 | 190,- |
GRIOTTE | 20 | 1,0 | 235,- |
GRIOTTE (dočasně vyprodáno) | 20 | 0,5 | -,- |
Cimrmanova bylinná | 35 | 0,5 | 230,- |
![]() Destiláty (Slivovice, Třešňovice, Vínovice, Jablečný destilát...) |
![]() Likéry (rum, vodka, zelená, hořká, bylinná, Napoleon, griotka, lázeňský...) |
Víte co vlastně pijete? Opravdu vyměníte kvalitu za nízkou cenu?! Přečtěte si více o pravém ovocném destilátu...
Co je pravý ovocný destilát
Pravý ovocný destilát je alkoholický nápoj, kdy líh v něm obsažený pochází pouze z ovocného kvasu. Nejznámějším pravým ovocným destilátem je slivovice, která se vyrábí ze švestek, ale z každého ovoce se dá vyrobit destilát, tedy čirý alkoholický nápoj.
Kupujete-li si v obchodě například slivovice - pozor! Pečlivě si přečtěte etiketu! Nezaměňte pravý ovocný destilát s destilátem řezaným, což znamená, že v tomto alkoholickém nápoji je pravého ovocného destilátu jen určitý podíl a zbytek je rafinovaný líh! Je-li na etiketě uvedeno, že v lahvi je ostatní lihovina, potom je dosaženo chuti destilátu pouze chemickou cestou - tj. aromaty a barviva!
Jak se pravý ovocný destilát vyrábí
Výroba destilátu je složitý a dlouhý proces, který začíná sklizní ovoce a jeho tříděním. Pouze zcela zralé, zdravé a čisté ovoce může být použito jako základ pro ovocný destilát.
Z ovoce se poté připraví ovocná drť, která se dopraví do uzavřených nerezových tanků. Toto stádium výroby se nazývá kvašení a za nepřístupu vzduchu zde kvas zraje. Proces kvašení v žádném případě neurychlujeme, protože jen přírodně prokvašené ovoce dává vzniknout nejlepším destilátům.
Samotná výroba destilátu se nazývá destilace. Provádíme ji na tříkomorové destilační koloně, kdy se z kvasu jediným procesem získává 3x destilovaná ovocná pálenka s typickou vůní a jemnou chutí. Takto vypálený destilát může dosahovat lihovitosti i kolem 60% a proto se ředí speciálně upravenou vodou na konečných 50% obj.
Je cena pravých ovocných destilátů vysoká?
Pokud se Vám cena destilátů vysoká, jsou Vám určeny ještě následující řádky.