Likérka - produkty

Destiláty Obsah alkoholu [%] Objem [l] Cena [Kč]
Velkopolomská SLIVOVICE PRAVÁ 45 0,5 230,-
Velkopolomský JABLEČNÝ DESTILÁT PRAVÝ 50 1,0 325,-
Velkopolomská VÍNOVICE PRAVÁ 45 0,5 210,-
Velkopolomská TŘEŠŇOVICE PRAVÁ 45 0,5 210,-
LÍH KONZUMNÍ 80 0,5 225,-
LÍH KONZUMNÍ 80 1,0 430,-

 

Likéry Obsah alkoholu [%] Objem [l] Cena [Kč]
Velkopolomský TUZEMÁČEK 37,5 1,0 210,-
Velkopolomská VODKA 37,5 1,0 215,-
Velkopolomská BYLINNÁ 35 0,5 135,-
Velkopolomská NAPOLEON brendy 36 0,7 165,-
ZELENÁ 19 0,5 95,-
ZELENÁ 19 1,0 180,-
HOŘKÁ 35 0,5 135,-
GRIOTTE 20 0,5 110,-
Mariana - lázeňský likér 33 0,7 180,-
Cimrmanova bylinná (novinka) 35 0,5 190,-

 


Destiláty
(Slivovice, Třešňovice, Vínovice, Jablečný destilát...)

Likéry
(Rum, Vodka, Zelená, Hořká, Bylinná, Napoleon, Griotka, Lázeňský...)

Víte co vlastně pijete? Opravdu vyměníte kvalitu za nízkou cenu?! Přečtěte si více o pravém ovocném destilátu...

Co je pravý ovocný destilát

Pravý ovocný destilát je alkoholický nápoj, kdy líh v něm obsažený pochází pouze z ovocného kvasu. Nejznámějším pravým ovocným destilátem je slivovice, která se vyrábí ze švestek, ale z každého ovoce se dá vyrobit destilát, tedy čirý alkoholický nápoj.

Kupujete-li si v obchodě například slivovici - pozor! Pečlivě si přečtěte etiketu! Nezaměňte pravý ovocný destilát s destilátem řezaným, což znamená, že v tomto alkoholickém nápoji je pravého ovocného destilátu jen určitý podíl a zbytek je rafinovaný líh! Je-li na etiketě uvedeno, že v lahvi je ostatní lihovina, potom je dosaženo chuti destilátu pouze chemickou cestou - tj. aromaty a barvivy!

Jak se pravý ovocný destilát vyrábí

Výroba destilátu je složitý a dlouhý proces, který začíná sklizní ovoce a jeho tříděním. Pouze zcela zralé, zdravé a čisté ovoce může být použito jako základ pro ovocný destilát.

Z ovoce se poté připraví ovocná drť, která se dopraví do uzavřených nerezových tanků. Toto stádium výroby se nazývá kvašení a za nepřístupu vzduchu zde kvas zraje. Proces kvašení v žádném případě neurychlujeme, protože jen přírodně prokvašené ovoce dává vzniknout nejlepším destilátům.

Samotná výroba destilátu se nazývá destilace. Provádíme ji na tříkomorové destilační koloně, kdy se z kvasu jediným procesem získává 3x destilovaná ovocná pálenka s typickou vůní a jemnou chutí. Takto vypálený destilát může dosahovat lihovitosti i kolem 60% a proto se ředí speciálně upravenou vodou na konečných 50% vol.

Je cena pravých ovocných destilátů vysoká?

Pokud se Vám cena destilátů vysoká, jsou Vám určeny ještě následující řádky.